logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Kaligula / Калигула

Se 17.08.2024 18:00
Rādīt aprakstuNerādīt aprakstu

 

18+

Jau pagājušas trīs dienas, kopš imperators Kaligula ir pazudis un par viņu nav nekādu ziņu. Ne satrauktie senatori, ne noraizējušies draugi nezina, kāds ir viņa prombūtnes iemesls. Varbūt pie vainas ir nesenā mīļotās māsas nāve? Vai varbūt imperators ir slims? Vai varbūt... Vai varbūt ir pienācis laiks padomāt par to, kurš tagad vadīs valsti? Par laimi, gribētāju ir pietiekami daudz. Tomēr Kaligula atgriežas. Taču viņš ir mainījies, un tagad viņš plāno mainīt arī pasauli.

Luga, kuru Albērs Kamī sāka rakstīt 1938. gadā un pabeidza 1944. gadā, ir viens no populārākajiem šī autora darbiem: dziļi ironiska, neuzkrītoši filozofiska un patiesi aizraujoša. Turklāt senajā Romā tika risināti jautājumi, kas ir ārkārtīgi aktuāli arī mūsu laikam, bet varoņi savukārt varētu dzīvot kaimiņu ielā.

Režisors Sergejs Golomazovs: "Šī ir muzikāli dramatiska izrāde par cilvēka lepnuma un morālās pašgribas graujošo dabu un par ne mazāk destruktīvu vajadzību radīt sev elkus. Savā ziņā mēs pētām mehānismu, kā spilgts ideālists var pārvērsties par briesmoni, kurš pārstājis novērtēt dzīvību – gan citu, gan savu –, par tirānu, kurš meklē glābiņu no savas vilšanās un sāpēm, sagādājot ciešanas citiem. Lai izkļūtu no šādas piltuves, nepieciešama drosme, iekšēja ticība, mīlestība pret cilvēku. Pretējā gadījumā briesmonis ir nolemts. Neatkarīgi no tā, cik mierinoša ir šī doma vēsturiskā mērogā, ir svarīgi saprast, kā cilvēki mūsdienās kļūst par Kaligulu un, ja iespējams, kā to novērst."

Vairāk informācijas: http://www.mct.lv

Pasākumi

Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot