logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Laid Back

Sv 20.10.2024 19:00
VEF kultūras pils
80. gadu elektroniskās mūzikas zvaigznes „Laid Back” uzstāsies Rīgā!
 
Pagājušā gadsimta popmūzikas cienītāji var atkal sarosīties, jo Rīgā ar īpašu koncertu uzstāsies pasaules slavenais dāņu elektroniskās mūzikas duets „Laid Back”.
 
Koncertā varēs dzirdēt dueta mūziķu Tima Štāla (vokāls, taustiņinstrumenti, bass, bungas) un Džona Guldberga (vokāls, ģitāra, bass) pašus slavenākos sacerējumus, kas kļuva par hitiem neskaitāmās pasaules valstīs. Koncertā skanēs „Maybe I'm Crazy”, „White Horse”, „Bakerman” un, protams, ikvienam tik pazīstamā dziesma „Sunshine Reggae”. Tieši šis hits kļuva par dueta visu laiku pārdotāko ierakstu, sasniedzot pirmo vietu 22 pasaules valstīs. Līdz pat šai dienai ir pārdots vairāk nekā 20 miljoniem vienību.
 
70. gadu vidū mūzikas pasaulē ienāca revolucionāras jaunās tehnoloģijas: vairāku celiņu magnetofoni, ritma mašīnas un sintezatori. Kādā piemājas pagalmā Kopenhāgenas centrā Džons bija izveidojis nelielu studiju, kurā viņi kopā Timu sāka eksperimentēt un veikt demo ierakstus. Drīz vien viņi saprata, ka ir radījuši jaunu skanējumu, muzicēšanas veidu un vienlaikus arī savu stilu.
 
Elektroniskās mūzikas duets „Laid Back” izveidojās 1979. gadā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Sākotnēji viņu apvienība saucās „The Starbox Band”, taču pēc neveiksmīgās uzstāšanās leģendārās „The Kinks” grupas koncertā Kopenhāgenā, kurā klausītāji viņus uzņēma ne visai atsaucīgi, abi pašķīrās.
 
„Laid Back” debijas albums ar tādu pašu nosaukumu kā dziesma „Maybe I'm Crazy” klajā nāca 1981. gadā. Acumirklī Dānijā tas kļuva par hitu nr. 1, tāpat iegūstot arī plašu popularitāti ārpus grupas mītnes zemes.
 
1982. gada vasarā par īstu sensāciju visā pasaulē kļuva superhits „Sunshine Reggae”. Sākotnēji dziesma slavas ceļu sāka Dānijā, tad arī Itālijā un vēlāk – Vācijā, kur tika pārdoti vairāk nekā 750 000 singlu vien. Tālāk hits nokļuva īstā slavas zenītā, ieņemot hitparāžu pirmās vietas 22 pasaules valstīs. Līdz šai dienai „Sunshine Reggae” ir pārdoti vairāk nekā 20 miljonu kopiju, kas ir viens no visu laiku pirktākajiem singliem pasaules mūzikas vēsturē. Vēlāk šis hits tika iekļauts grupas otrajā studijas albumā „Keep Smiling”, kas iznāca gadu vēlāk. No tā nāk vēl viens Latvijā ļoti labi zināms hits „High Society Girl”.
 
Savukārt viņpus okeānam ASV lielāko popularitāti ieguva tieši singla B-puses sacerējums „White Horse”, kas arīdzan vēlāk kļuva par vienu no apvienības ikoniskākajiem hitiem citviet pasaulē. Fanka žanrā ieturēts un ar izteiksmīgu basu taktīm bagātais elektroniskas mūzikas skaņdarbs īpaši populārs kļuva Amerikas deju zālēs un topos.
 
Pēc samērā pieticīgākiem panākumiem ar albumiem „Play It Straight” (1985) un „See You in the Lobby” (1987), „Laid Back” atgriezās pasaules hitparādēs ar jaunu meistarstiķi „Bakerman”, kas klajā nāca 1989. gadā. Starp citu, video klipa autors ir leģendārais dāņu kinorežisors Larss fon Trīrs. Tajā mūziķi redzami lecot ar izpletni un lidojuma laikā spēlējot savus mūzikas instrumentus.
 
„Laid Back” ir arvien aktīvs duets un turpina ierakstīties, kā arī piedalīties dažādos projektos. Piemēram, 2001. gadā abi mūziķi sacerēja mūzikas partitūru dāņu filmai „Flyvende Farmor”, par kuru saņēma Roberta (Dānijas Oskara) balvu. Tajā pašā gadā viņi parādīja savu jauno māksliniecisko pusi, Kopenhāgenā sarīkojot gleznu izstādi.
 
Duets nereti uzstājās dažādos īpašos koncertos un festivālos, kā spilgtāko no tiem jāmin prestižais Roskildes festivāls. 2005. gadā klajā nāca grupas devītais studijas albums „Happy Dreamer”. Īpaši populārs kļuva singls „Beautiful Day” – iespējams, tā panākuma atslēga slēpās tajā, ka duets sadarbojās ar pazīstamo dīdžeju un producentu „Trentemøller”, kurš radīja dziesmas remiksu. „Laid Back” sāka veidot arvien mākslinieciskākus videoklipus, brīvi izmantojot savu izdomas bagāto grafiku un vizuālo noformējumu.
 
2010. gadā iznāca jauns singls „Cocaine Cool”, kas kļuva par pirmo, ko duets izdeva pašu ierakstu studijā „Brother Music”. Tam sekoja minialbums „Cosyland”, bet 2012. gadā – instrumentālais albums „Cosmic Vibes”.
 
Kopš pašiem pirmsākumiem duets „Laid Back” ir saglabājis unikālo spēju radīt mūziku savā īpašajā stilā, vienlaikus nepārtraukti pievienojot kaut ko jaunu. Ja Timam un Džonam pajautā, kā tapusi kāda konkrētā dziesma, atbilde gandrīz vienmēr ir šāda: „Mēs vienkārši improvizējām bez nodoma”. Tā tas bija arī ar dubultalbumu „Uptimistic Music” (2013), turklāt grupā ienāca jauni radošie spēki.
 
2019. gadā par ilggadēju ieguldījumu starptautiskajā mūzikas arēnā „Laid Back” saņēma prestižo Dānijas balvu „Gada pionieris”. Šis gads grupai bija īpašs, jo apritēja 40 gadi kopš dueta izveides. Jubileja tika atzīmēta ar jaunu albumu „Healing Feeling”, bet pērn dienas gaismu ieraudzīja 21. studijas ieraksts „Road To Fame”. Grupa arvien aktīvi koncertē visā pasaulē un piedalās arī dažādos festivālos.
 
Biļetes uz grupas „Laid Back” koncertu jau tagad ir pieejamas visās „Biļešu serviss” kasēs!
 
Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
Laid Back Sv 20.10.2024 19:00 VEF kultūras pils 35.00 - 75.00
Pasākums Laid Back
Datums / Laiks Sv 20.10.2024 19:00
Norises vieta VEF kultūras pils
Cena 35.00 - 75.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojuma
Pasākuma valoda: latviešu, krievu, angļu
Bezmaksas ieeja: līdz 5 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu
Pasākuma ilgums: ~1,5h
Ieeja pasākumā: no plkst. 18:00
Vieta cilvēkam ar invaliditāti ratiņkrēslā : nav
Atlaide cilvēkam ar invaliditāti ratiņkrēslā: nav

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
VEF kultūras pils
Ropažu iela 2 Rīga Latvija
Organizators
Sax & MARTINI SIA
Dārzu iela 56A, Rīga, LV-2008, Jūrmala,
Vien. Reģ. Nr.: 41203065034
Pasākums Laid Back
Datums / Laiks Sv 20.10.2024 19:00
Norises vieta VEF kultūras pils
Cena 35.00 - 75.00
Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Bob Marley - One Love / Tribute / Bob Marley - One Love / Tribute / Dzintaru koncertzāle, Jūrmala
Pirkt Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu Brīvdabas koncertzāle Mītava
Pārdošana apturēta Liepavots 25 ApturētsApturētsLiepavots 25 VEF kultūras pils
Pārdošana apturēta Liepavots 25 ApturētsApturētsLiepavots 25 CATA Kultūras nams, Cēsis
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot