logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Koncerta cikla abonements. Vasaras vakara kamermūzika mākslas centrā Zuzeum

Pk 06.09.2024 19:00 - Sv 08.09.2024 21:00
Mākslas centrs Zuzeum
2024. gada 6.–8. septembris
 
Cikls “Vasaras vakara kamermūzika” šogad norisināsies 6., 7. un 8. septembrī, krāšņajā gladiolu ziedēšanās laikā, bet programmas veidošana šajā reizē uzticēta Sinfonietta Rīga mākslinieciskajam partnerim, pasaulslavenajam klarnetistam, komponistam un diriģentam Jērgam Vidmanim. Kā allaž uz kamermūzikas svētkiem Sinfonietta Rīga savus klausītājus aicina viesmīlīgajās mākslas centra Zuzeum telpās.
 
Dēvēts par mūslaiku izcilāko klarnetistu, mūzikas ģēnijs Jērgs Vidmanis regulāri sabalsojas ar pasaules izcilākajiem orķestriem un kamermūziķiem, iedvesmojoši strādā ar studentiem, kā arī žilbinoši iejūtas diriģenta un komponista ampluā. Pirmoreiz maģisko saspēles ķīmiju ar Sinfonietta Rīga mūziķiem baudījis 2017. gadā, Latvijā nu jau par orķestra galveno viesmākslinieku dēvējamais talants ar saviļņojošu prieku atgriezies vairākkārt. Par to, ka vācieša suģestējošā klarnetes spēle ar tās ar aizrautīgo muzikalitāti un neparasti dabisko vieglumu klausītājus burtiski apbur, pārliecināties ļaus arī šī viņa kopā ar Sinfonietta Rīga mūziķiem izlolotā kamerprogramma.
 
Koncertprogrammas ietvaros mākslas centrā Zuzeum mazajā izstāžu zālē būs skatāma speciāli veidota glezniecības ekspozīcija no Zuzānu kolekcijas. Šajā mūzikas un mākslas mijiedarbībā, ikvienam koncerta apmeklētājam būs iespēja rast savas personiskās asociatīvās kopsakarības.
 
Un ar vārdiskiem komentāriem vakaru pavadīs mūzikas apskatniece Liene Jakovļeva.
 
Ierašanās sākot no plkst. 18.00, koncerta sākums 19.00. Pirms koncerta iespējams aplūkot ekspozīciju Mzajā izstāžu zālē un izbaudīt dzirkstošos dzērienus Zuzeum jumta terasē. Lūgums ierasties laicīgi, lai ieņemtu labākās sēdvietas – tās pieejamas bez iepriekšējas rezervācijas.
 
Vairāk informācijas Sinfoniettariga.lv
 
6. septembra programmā “MOCARTA KLARNETES KVINTETS UN VIDMAŅA CIRKA DEJAS” līdztekus Vīnes klasiķa šedevram (ar pašu Jērgu Vidmani solista lomā) iepazīsim arī pasaules nozīmīgākajās koncertzālēs pieprasītā Vidmaņa kā komponista daudzpusīgo kamerdaiļradi.
 
Ja ciklu ievadošajā koncertvakarā tematiskais akcents likts uz radošu sarunu ar Mocarta ģēniju, tad noslēdzošajā, 8. septembra, programmā “ŠŪBERTA IEDVESMOTIE” Vidmaņa krāsu un pārlaicīgu pārdomu piesātinātais Oktets skanēs līdzās austriešu liriķa Šūberta monumentālajam oktetam. Turklāt nedrīkst palaist garām arī pirmskoncerta tikšanos ar pašu Vidmani. Viņa aizrautība, plašā erudīcija un harisma ļaus iejusties autora skaņtēlu un ideju laboratorijā.
 
Savukārt 7. septembra vakars atvēlēts Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta veidotajai programmai “RĪGAS ATMOSFĒRAS. LATVIEŠU MŪZIKAS PIRMATSKAŅOJUMI”, izgaismojot daudzviet pasaulē meistarību spodrinājušu četru mūslaiku rīdzinieku – Annas Ķirses,Kārļa Rēriha, Ernesta Vilsona un Krista Auznieka – jaunākās partitūras, kurās akustisks skanējums savijas ar elektronikas dāvātajām iespējām.
 
Programmā:
 
PIEKTDIEN, 6. septembrī, plkst. 19.00 mākslas centrā Zuzeum
 
MOCARTA KLARNETES KVINTETS UN VIDMAŅA CIRKUS DEJAS
Programmā: Sergejs Prokofjevs “Uvertīra par ebreju tēmām”, op. 34 (Ouvertüre über hebräische Themen op. 34). Atskaņo Agnese Kanniņa (vijole), Kristiāna Krūskopa (vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Jērgs Vidmanis (klarnete), Lelde Tīrele (klavieres)
Jērgs Vidmanis Dueti vijolei un čellam (Heidelbergas versija), (Duos for violin and cello (Heidelberger Version)
1) Nr. XIV Capriccio = Heft 2 I
2) Nr. XXII Lamento = Heft 2 IX
3) Nr. XXI Valse bavaroise = Heft 2 VIII
4) Nr. XIII Vier Strophen vom Heimweh = Heft 1 XIII
5) Nr. XXIV Toccatina all‘ inglese = Heft 2 XI
Atskaņo Ivars Brīnums (vijole) un Dārta Trasune (čells)
 
Jērgs Vidmanis Kvintets obojai, klarnetei, mežragam, fagotam un klavierēm (Quintet) - Pēteris Endzelis (oboja), Mārtiņš Circenis (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežargs), Lelde Tīrele (klavieres)
Jērgs Vidmanis Zirkustanz No. XI - Bayerisch-babylonischer Marsch - Lelde Tīrele (klavieres)
Volfgangs Amadejs Mocarts Klarnetes kvintets Lamažorā KV 581 (Clarinet Quintet in A major, K. 581) - Agnese Kanniņa (vijole), Kristiāna Krūskopa (vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Jērgs Vidmanis (klarnete)
 
Nereti dēvēts par mūslaiku izcilāko klarnetistu un tikpat bieži salīdzināts ar 18. gadsimta universālo mūzikas ģēniju Volfgangu Amadeju Mocartu vai romantisma liriķi Franci Šūbertu, Jērgs Vidmanis burtiski dzīvo un elpo mūzikā. Par savu lielāko kaislību daudzpusīgais vācu talants dēvē tieši kamermūziku, kuras noslēpumainās dzīles un vilinošās virsotnes viņš atklāj kopā ar tādām pasaulslavenām atskaņotājmākslas personībām kā Andrāšs Šifs, Daniels Bārenboims un Heincs Holligers vai Helēna Grimo, Liza Batiašvili un Hāgena kvartets. Savukārt cikla “Vasaras vakara kamermūzika“ atklāšanas koncertā Vidmanis saspēlēsies ar Sinfonietta Rīga mūziķiem. Viņi izgaismos arīdzan vairākus paša Vidmaņa komponētus un Latvijā līdz šim vēl nedzirdētus opusus. Līdzās fragmentiem no kamermūzikas cikla “Cirka dejas” un 24 duetiem vijolei un čellam, klausītājiem būs iespēja iepazīt Vidmaņa Kvintetu. Šai muzikālajai minidrāmai autors iedvesmu smēlies no paša kvēli dievinātā Mocarta smalkjūtīgās skaņumākslas. Un neiztikt arī bez kāda Vīnes klasiķa šedevra – gaišas smeldzes un elegantas izdomas caurstrāvotā Klarnetes kvinteta (ar Jērgu Vidmani solista lomā). Bet līdzās šai neformālajai autoru savienībai likta arī Sergeja Prokofjeva kolorītiem ritmiem un melodijām cauraustā “Uvertīra par ebreju tēmām”.
 
SESTDIEN, 7. septembrī, plkst. 19.00 mākslas centrā Zuzeum
RĪGAS ATMOSFĒRAS. LATVIEŠU MŪZIKAS PIRMATSKAŅOJUMI
 
Programmā: Krista Auznieka, Ernesta Vilsona un Kārļa Rēriha stīgu kvartetu pirmatskaņojumi
Anna Fišere Mundus invisibilis Part I "The Invisible World" un Part II "Cleanroom" stīgu kvartetam un elektronikai
Atskaņo Agnese Kanniņa (vijole), Kristiāna Krūskopa (vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells)
 
Kamēr Liepājas un Hāgas vēju rūdītais jaunais talants Ernests Vilsons iedvesmu savam jaundarbam smeļas Ķengaraga un Vecmīlgrāvja daudzdzīvokļu namu pagalmos noklausītā šūpoļu čīkstoņas niansētībā, izsmalcinātā skaņas juveliere Anna Fišere stīgu kvartetu ciklā Mundus invisiblis tiecas radoši izzināt neredzamās pasaules noslēpumus, aicinot ielūkoties gan bezgalaizraujošā sēņu micēlija pazemes tīklojuma dinamikā, gan fascinējošos kvantu fizikas eksperimentu mikrokosmosos. Latvijas muzikālo ainavu ar tālu citzemju kultūrās iepazītām skaņkrāsām saistoši ietonējošais Krists Auznieks ierosmi savam stīgu kvartetu ciklam Rose of Vision radis filozofiskām un eksistenciālām pārdomām piesātinātajās Rainera Marijas Rilkes “Duinas elēģijās”, tikām ne vien ar mežradznieka, bet arī skaņraža talantu apveltītais Kārlis Rērihs savā personiskajā stāstā par pieaugšanu jeb “Vīpsnis no mikropasaules” rosina pārdomas par mūsu sabiedrības psihoemocionālo stāvokļu mijiedarbi un to tālejošajām sekām. Tikpat daudzveidīgs kā šo četru rīdzinieku interešu loks un skaniskais rokraksts ir arīdzan jau teju divas desmitgades kopā muzicējošā Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta repertuārs, kurā goda vieta atvēlēta jaunākajai latviešu skaņumākslai un laikmetīgās mūzikas meistarstiķiem.
 
SVĒTDIEN, 8. septembrī, plkst. 19.00 mākslas centrā Zuzeum
ŠŪBERTA IEDVESMOTIE
 
Plkst. 18.00 Pirmskoncerta sarunas ar Jērgu Vidmani Zuzeum viesistabā
Programmā: Francis Šūberts Oktets Famažorā D. 803 (Octet in F major, D 803)
Jērgs Vidmanis Oktets (Oktett)
Atskaņo Magdalēna Geka (vijole), Antti Kortelainens (vijole), Ineta Abakuka (alts), Madara Norbūte (čells), Jānis Stafeckis (kontrabass), Mārtiņš Circenis (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags)
 
Cikla “Vasaras vakara kamermūzika” noslēdzošās programmas muzikālo arhitektūru balsta divi kolosi – austriešu liriķis Francis Šūberts un viņa mūsdienu vācu kolēģis Jērgs Vidmanis. Ja Šūberta mūzikā iekrāsojas krēslainā robeža starp prieku un skumjām, tad Vidmaņa skaņumāksla klausītāju gluži vai ievelk sevī un ievibrē kādu dziļi emocionālu stīgu. To apliecina arī šī programma, kurā līdzās pirms diviem gadsimtiem Šūberta komponētajam monumentālajam Oktetam likts Vidmaņa pirms divdesmit gadiem radītais opuss identiskam instrumentu sastāvam. Ja Šūberta darbā saklausāmas atbalsis no Vīnes kafejnīcu jautrajām čalām,idilliskas dabas ieskauta medību azarta vai vēl agrāk tapušām dziesmuspēlēm un vokālās mākslas pērles “Ceļinieks”, tad Vidmaņa Oktets ir cieņpilnas apbrīnas un smeldzes caurstrāvots veltījums dižajam romantiķim, jo īpaši reflektējot par izcilā dziesminieka nepārspēto melodiķa talantu. Nedrīkst palaist garām arī pirmskoncerta tikšanos ar pašu Jērgu Vidmani. Viņa aizrautība, plašā erudīcija un harisma ļaus iejusties autora skaņtēlu un ideju laboratorijā.
 
Biļetes var iegādāties internetā zuzeum.com vai bilesuserviss.lv kā arī Biļešu Servisa kasēs.
 
Koncerta biļetes pieejamas vairākās cenu kategorijās:
Klasiskā koncerta biļete : 25 EUR
Koncerta biļete ar atlaidi (studentiem, senioriem): 15 EUR
Koncerta cikla abonements: 60 EUR Koncerta cikla abonements ar atlaidi (studentiem, senioriem): 40 EUR
 
Biļetes koncerta dienā, iegādājoties Zuzeum kasē:
 
Klasiskā koncerta biļete : 28 EUR
Koncerta biļete ar atlaidi (studentiem, senioriem): 18 EUR
 
Vietu skaits ierobežots. Iegādātās biļetes nevar nodot kasē vai apmainīt.Biļešu skaits ir ierobežots.
 
Pasākuma teritorijā pieejama bezmaksas autostāvvieta, vietu skaits stāvvietā ir ierobežots. Koncerta sākums 19.00. Sēdvietas pasākumā nav numurētas, tādēļ aicinām ierasties laicīgi, lai ieņemtu ērtāko vietu!
 
Plašāk par VASARAS VAKARA KAMERMŪZIKA programmu un māksliniekiem:
sinfoniettariga.lv, zuzeum.lv.
Ciklu “Vasaras vakara kamermūzika” organizē Sinfonietta Rīga fonds, “Latvijas Koncerti” un Zuzeum. Ciklu atbalsta VKKF, KM, LR3 “Klasika”, “Mūzikas Saule”, “Rīgas Laiks”, SWH.
 
*Apmeklējot pasākumu, jūs piekrītat foto un video uzņemšanai un izmantošanai Zuzeum mārketinga vajadzībām. Jums ir tiesības iebilst pret sevis vai sava bērna fotografēšanu vai filmēšanu, paziņojot par to fotografēšanas un filmēšanas laikā.

Vairāk informācijas: http://www.zuzeum.com

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
Koncerta cikla abonements. Vasaras vakara kamermūzika mākslas centrā Zuzeum Pk 06.09.2024 19:00 Mākslas centrs Zuzeum 42.80 - 64.21
Pasākums Koncerta cikla abonements. Vasaras vakara kamermūzika mākslas centrā Zuzeum
Datums / Laiks Pk 06.09.2024 19:00
Norises vieta Mākslas centrs Zuzeum
Cena 42.80 - 64.21
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
Biļetēm tiek piemērota Aģenta maksa 7.01% apmērā no katras biļetes cenas!
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojuma
Pasākuma valoda: latviešu
Bezmaksas ieeja: līdz 3 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu
Pasākuma ilgums: ~2h
Ieeja pasākumā: no plkst. 18:00
Vieta cilvēkam ar invaliditāti ratiņkrēslā :  ir
Atlaide cilvēkam ar invaliditāti ratiņkrēslā: nav

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Mākslas centrs Zuzeum
Lāčplēša iela 101 Rīga Latvija
Organizators
ZUZEUM SIA
Marijas iela 15-17, Rīga, LV-1050, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40003860649
Pasākums Koncerta cikla abonements. Vasaras vakara kamermūzika mākslas centrā Zuzeum
Datums / Laiks Pk 06.09.2024 19:00
Norises vieta Mākslas centrs Zuzeum
Cena 42.80 - 64.21
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot