logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Reiz Amerikā / Однажды В Америке / Once Upon A Time In America

Se 28.09.2024 19:00
Kino Splendid Palace, Lielā zāle

Reiz Amerikā 

Once Upon a Time in America

Itālija, ASV, 1984, 255min.

Režisors: Serdžo Leone

Lomās: Roberts De Niro, Džeimss Vudss, Elizabete Makgovena, Džo Peši, Bērts Jangs, Tjūsdeja Velda

 

Īpašs festivāla notikums – pirmo reizi Latvijā varēsiet noskatīties  kulta itāliešu kinorežisora Serdžo Leones filmas ,,Reiz Amerikā” oriģinālo,  pagarināto  versiju. Filma tika atjaunota un restaurēta par godu tās 40gadei.

Jaudīga, majestātiska kinolente ar grandiozu Ennio Morrikones mūziku  un izcilajiem aktieriem līdz pat šim laikam tiek uzskatīta par sava žanra nepārspētu šedevru.

  Ebreju imigrantu bērni kuri pārcēlās uz Ņujorku labākas dzīves meklējumos, iejūtas skarbajās Ņujorkas Lejasaustsaidas ielās.

Deivida un Maksa  vadītais noziedzīgais kvartets aizkustinošu lojalitātes paktu noslēdz jau kā nabadzīgi puikas 1920. gadu Manhatanas ebreju geto. Divpadsmit gadu laikā puiši no ielu kabatzagļiem izaug par ietekmīgiem alkohola kontrabandistiem, kam ASV “sausais likums” palīdz uzbūvēt impēriju.

Laiks tiek saspiests un izkārtots kā kārtainā pīrāgā, kuru veido trīs laika slāņi.Sižets virpuļo un met cilpas.

Kustība un skaņa sakausē laikmetus, 66. gadā pacelts čemodāns tiek nolikts zemē 33. gadā, bet spogulis, kurā šodien ieskaties, var atspoguļot tavu bērnu dienu vaigu.

Stāsts par draudzību un mīlestību, kas mijas ar asinsizliešanu,  seksu, noziegumiem, alkatību un upurēšanu, nodevību un piedošanu…

Negaidiet vieglu pastaigu ,,zelta gadsimta" nostalģiskā gaisotnē džeza mūzikas pavadījumā un ,,Lielā Getsbija" laikmeta glamūra dekadences interjeros.

Esiet gatavi, ka tiks uzjundīta atmiņu vētra, aizmirstie sapņi un līdzīgi opijam radītās halucinācijas, lai saprastu, kas tad īsti reiz notika Amerikā.

“Reiz Amerikā” ir viena no tām filmām, ko skatoties aizmirstas, ka tā reiz beigsies – četrām stundām paejot, pārtrūks gan četru biedējoši simpātisko un gandrīz iemīļoto ebreju gangsteru klātbūtne, gan mūžam pavadošais Ennio Morrikones muzikālais naratīvs.

“Nesen ar Leones ģimenes palīdzību tika atrastas filmas pazudušās 25 minūtes. Atrastais materiāls tika ievietots  kinolentē un tās restaurēšana, kas ir Cineteca di Bologna, L’Immagine Ritrovata un  Film Foundation kopdarbs ar Gucci finansējumu, tika pabeigta. Šī daudz garākā versija ir atjaunojusi filmas neparasto Prusta garā veidoto struktūru. Izcilā filma nu ir kļuvusi vēl izcilāka. “Mārtins Skorsēze

 

Oriģinālvaloda:  angļu 

Filmas tulkojums tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā, krievu valodā

*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju  zāles.

https://youtube.com/video/U7lB2f_Bx4A/edit

Vairāk informācijas: http://balticpearl.lv/

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta  
Reiz Amerikā / Однажды В Америке / Once Upon A Time In America Se 28.09.2024 19:00 Kino Splendid Palace, Lielā zāle
Pasākums Reiz Amerikā / Однажды В Америке / Once Upon A Time In America
Datums / Laiks Se 28.09.2024 19:00
Norises vieta Kino Splendid Palace, Lielā zāle
Der zināt
Biļetēm tiek piemērota Aģenta maksa 9.68% apmērā no katras biļetes cenas!
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 18+ gadu vecuma
Oriģinālvaloda: angļu
Filmas tulkojums: tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā un krievu valodā
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums: 255 min
Ieeja pasākumā: 15 min pirms filmas sākuma
 
*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju zāles.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Kino Splendid Palace
Elizabetes iela 61 Rīga Latvija
Organizators
Festivālu aģentūra BALTIJAS PĒRLE, biedrība
Krišjāņa Barona iela 25-18, Rīga, LV-1011, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008254376
Pasākums Reiz Amerikā / Однажды В Америке / Once Upon A Time In America
Datums / Laiks Se 28.09.2024 19:00
Norises vieta Kino Splendid Palace, Lielā zāle
Citi datumi Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Anora / Анора / Anora PopulārsPopulārsAnora / Анора / Anora Kino Splendid Palace
Pirkt Zvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast PopulārsPopulārsZvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Baikeri / Байкеры / The Bikeriders PopulārsPopulārsBaikeri / Байкеры / The Bikeriders Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Tas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me PopulārsPopulārsTas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me Kino Splendid Palace
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot