logo
Select period
Search from map
Menu

Jamie Cullum

We 12/02/2025 20:00
Palladium Rīga

DŽEZPOPA ZVAIGZNE JAMIE CULLUM UZSTĀSIES KONCERTZĀLĒ PALLADIUM

 
Unikāls muzikāls ceļojums kopā ar vienu no spilgtākajiem mūsdienu džezpopa māksliniekiem – Jamie Cullum 12. februārī koncertzālē Palladium Rīga. Viņa enerģiskie dzīvie priekšnesumi, kas apvieno džezu, popu un soulmūziku, ir iemantojuši pasaules mēroga atzinību. Biļetes tirdzniecībā no 20. septembra plkst. 9.00 “Biļešu Serviss” tīklā. FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedri, kā arī Delfi+ abonenti, biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 18. septembra plkst. 9.00, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.
 
Angļu džezpopa dziedātājs Jamie Cullum ir viens no pasaulē visatzītākajiem šī gadsimta dziedošajiem pianistiem, dziesmu autoriem un klasisku dažādu žanru dziesmu interpretētājiem. Kaut savas daudzšķautņainās, kā dzeņa vēders raibās daiļrades un pārsteigumu pilnās koncertdarbības dēļ dēvēts par džezpopa dziedātāju, viņš ir arī ierakstus visvairāk pārdevušā britu džeza mākslinieka titula īpašnieks. Pazīstams arī kā iknedēļas džeza radio šova vadītājs “BBC Radio 2”.
 
Karjeras laikā Jamie Cullum ir ierakstījis 9 studijas albumus, izdevis 3 izlases, vienu koncertieraksta albumu un 24 singlus. Savulaik braucis koncertturnejās kopā ar neatvairāmo un leģendāro, savas pēdas arī mākslinieka dvēselē atstājušo un turpmākajai daiļradei iedvesmojušo dziedātāju Amy Winehouse un viņas pavadošo grupu - esot pat kļuvuši par tuviem draugiem. 
 
Jamie Cullum ne vien dzied un spēlē klavieres, bet ar kāju sit arī ritmu, izmantojot īpašu, apskaņotu kasti (stomp box), kas novietota zem klavierēm. Kad dziedātājs no tām pieceļas, palaižot atpūsties arī pavadītājmūziķus, viņš kļūst par cilvēku-orķestri, izpildot vienatnē, piemēram, to pašu “The White Stripes” lielāko, jau par sporta stadionu folkloru kļuvušo hitu “Seven Nation Army” bez neviena instrumenta, izņemot muti un balss saites, vispirms “iebītboksojot” un “iecilpojot” ritma partiju, bet pēc tam dziedot pa virsu, un tas jau vairs ne tuvu nav džezs, bet tāda padauzīšanās – žaketes, šlipses, tauriņi, aproču pogas, puķes pa gaisu, un visiem jautri.
 
Kaut savā mūzikā mākslinieks sen pārkāpj džeza standartu robežas, viņš ir palicis šim žanram uzticīgs, kopš 2010. gada otrdienās vadot iknedēļas džeza raidījumus “BBC Radio 2”. Ierakstot 2014. gada albumu “Interlude” ar džeza skaņdarbu kaverversijām, viņš esot iedvesmojies no sava radio šova, uzdziedot duetos ar Laura Mvula un Gregory Porter - dziedātājiem, kuriem viņa raidījums esot kalpojis kā tramplīns uz lieliem panākumiem. Svinot šī - sava pirmā no A līdz Z džezam piederīgā - albuma iznākšanu, Jamie Cullum spēlējis pasaules nozīmīgākajos džeza klubos – Ņujorkas “Blue Note Jazz Club” un Londonas “Ronnie Scott's”.
 
Dažādu žanru dziesmu kaverversijas liecina par daudzveidīgiem iedvesmas avotiem. Terminoloģijas pastiepšanai nu jau viņš kādu laiku tiek dēvēts par popdžeza dziedātāju, kurš no albuma uz albumu izved mūs cauri dažādām desmitgadēm ar tām raksturīgām tendencēm, arvien vairāk piedāvājot oriģinālkompozīcijas, bet saglabājot tradīciju nospēlēt pa kādam klasiskam gabalam. Gan no džeza un soula, gan roka un popa, gan hiphopa un elektronikas grandiem – repertuārā ir “The Killers”, Reja Čārlza, Sufjana Stīvensa, Rendija Ņūmena, “Kanye West”, “Massive Attack”, Rihannas, “Pussycat Dolls”, “Gnarls Barkley”, Eltona Džona, Džastina Timberleika, “Joy Division”, “Lady Gaga” un citu dažādu laikmetu mākslinieku slavenās un ne tikai slavenās dziesmas. Tas viss jau pie mums nākamā gada 12. februārī koncertzālē Palladium Rīga.

More information: http://www.fbi.lv

Event Date / Time Venue  
Jamie Cullum We 12/02/2025 20:00 Palladium Rīga
Event Jamie Cullum
Date / Time We 12/02/2025 20:00
Venue Palladium Rīga
Good to know
Ticketing service fee 1.20 € (including VAT 21%) will be applied for each ticket.
  • From September 17 9.00 a.m., pre-sale of tickets will be started with a code that will be sent to the artist's fans,
  • From September 18 9.00 a.m., pre-sale of tickets will be started with a code that will be sent to FBI and Positivus festival concert club members, as well as Delfi+ subscribers
  • On September 20 at 9.00 a.m., public ticket sales will begin.
* "Venue service fee" 2,50 EUR is added per each ticket
 
​​​​​​Entrance tickets for this event are in a different price range. Tickets do not differ by quality. Please choose cheapest tickets available.

Tickets are forbidden to use in any competitions and campaigns without the concert promoter permission.

Any age visitor should have a separate entrance ticket for the event.
There are no age restrictions for event attendees but parents who do not accompany their minors underage of 16 to the event have to take in mind that according to the law of Latvia their minors can’t be on the streets after 10 PM.  

For visitors with disabilities:
A limited-capacity wheelchair platform is available. Discounts are not applicable. A visitor in a wheelchair with companion requires one ticket.

It is presumed, when purchasing Tickets and/or entering or trying to enter the territory of the event, the Visitor is acquainted with these terms and conditions and undertakes to observe them, as well as the laws of the Republic of Latvia. 

Event schedule:
19:00 doors open
20:00 start of the program


The ticket distributor only acts as an intermediary. If the event does not take place or is postponed, the event organizer, not the ticket distributor, assumes responsibility for the refund of the tickets purchased.
Venue
Palladium Rīga
Marijas iela 21 (Ieeja no Pērses ielas) Rīga Latvia
Promoter
BDG concerts SIA
BDG concerts SIA
Ūdens iela 12 - 106, Rīga, LV-1007, Rīga,
Reg. no: 40103422688
Event Jamie Cullum
Date / Time We 12/02/2025 20:00
Venue Palladium Rīga
Same promoter Same venue
Buy ticket Brit Floyd PopularPopularBrit Floyd Palladium Rīga
Buy ticket Bambie Thug Bambie Thug Palladium Rīga
Buy ticket Thirty Seconds To Mars - Seasons PopularPopularThirty Seconds To Mars - Seasons Arēna Rīga
Buy ticket Trentemøller Trentemøller Palladium Rīga
No results have been found for your request.
Loading...
Reload