logo
Выбрать период
Поиск на карте
Меню

RIGA IFF: Mežzeme

Вт 22.10.2024 20:30
Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Elizabete Šāranga
Mežzeme
Wald
AT
2023, 100', de
Iesakām no 16 gadu vecuma
 
Visgrūtākais ir sākt no sākuma. Tā jūtas Mariana, caur kuras pirkstiem izslīdējis viss, ko viņa varēja vēlēties: piepildījums žurnālistikā, dziļa mīlestība un laiks, lai īstenotu savas profesionālās ambīcijas. Gribēto dzīvi aprāva terorakts Vīnes centrā. Neuzskatot sevi par upuri, drīzāk liecinieci, un izjūtot traumatiskus uzplaiksnījumus, Mariana nespēj palikt pilsētā un atgriežas vecvecāku lauku mājā meža ielokā. Šeit viņa šķietami jūtas droši, pavadot dienas mežā un atjaunojot saikni ar savu kādreizējo mājvietu. Tomēr gruzdošā pagātne no jauna par sevi atgādina, kad Mariana sastopas ar Gertiju un Francu no jaunības dienām. Vai mežs palīdzēs rast izlīgumu ar pagātni?
Iespējams, ka agrā bērnībā jutāmies visdrošāk – mēs mēģinām tajā atgriezties un notvert šo patvēruma sajūtu atkal un atkal. Vai tas ir tas, ko vēlamies? Austriešu režisore Šāranga filmu balstījusi Dorisas Knehtas populārajā romānā “Mežs” (2015) un personīgajās atmiņās, piedzīvojot teroristu uzbrukumu 2020. gadā Vīnē – tajā tika nogalināti četri cilvēki un 23 tika ievainoti. Izrādīta Toronto, Sietlas un citos festivālos, atmosfēriskā un introspektīvā pagātnes rēķinu nokārtošanas drāma no pirmā acu uzmetiena izskatās vienkārša – veiksmīga sieviete atgriežas tur, kur sākusi savu dzīvi –, tomēr režisore pievienojusi papildu jēgslāņus šajā traumu anatomijas paraugstundā. RIGA IFF skatītājiem lielākais atklājums būs vācu aktrise Brigite Hobmeiere – viņas tēls ir tik radniecīgs Diānas Krīgeres nesamierināšanās plosītajai varonei godalgotajā traumas revīzijā “Izzūdošie” (2017). Hobmeieres emocionālā amplitūda ir patiesi pilnasinīga – viņa ir miesa, asins un satraukta sirds; tik ļoti līdzīga mums.
Мероприятие Дата / Время Место проведения Цена  
RIGA IFF: Mežzeme Вт 22.10.2024 20:30 Kino Splendid Palace, Mazā zāle 6.50 - 7.50
Мероприятие RIGA IFF: Mežzeme
Дата / Время Вт 22.10.2024 20:30
Место проведения Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Цена 6.50 - 7.50
Полезная информация
К стоимости билета будет применена плата за обслуживание 0.00 € (включая НДС 21%) за каждый билет

Ieteicamais vecums: 16+
Ekrāna valoda: vācu
Subtitru valoda: angļu
Sinhronais tulkojums: latviešu
Seansa ilgums: 100 min
Vieta ratiņkrēslam: ir


Распространитель билетов выступает в роли открытого посредника. Если мероприятие не состоится или откладывается, организатор мероприятия, а не продавец билетов, берет на себя ответственность за возврат купленных билетов.
Место проведения
Kino Splendid Palace
Elizabetes iela 61 Rīga Латвия
Организатор
Rīgas starptautiskais kino festivāls, Biedrība
Rīgas starptautiskais kino festivāls, Biedrība
Baznīcas iela 8-20, Rīga, LV-1010, Rīga,
Рег. №: 40008217350
Мероприятие RIGA IFF: Mežzeme
Дата / Время Вт 22.10.2024 20:30
Место проведения Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Цена 6.50 - 7.50
Другие даты Тот же организатор То же место проведения
Купить билет RIGA IFF: Atklāšanas vakars "TESA MAN" ПопулярноеПопулярноеRIGA IFF: Atklāšanas vakars "TESA MAN" Kino Splendid Palace, Lielā zāle
Купить билет RIGA IFF: Deja + pilsēta ПопулярноеПопулярноеRIGA IFF: Deja + pilsēta Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Купить билет RIGA IFF: Peldmāja ПопулярноеПопулярноеRIGA IFF: Peldmāja Forum Cinemas, Auditorija 2
Купить билет RIGA IFF: Piecarpus mīlas stāsti kādā dzīvoklī ПопулярноеПопулярноеRIGA IFF: Piecarpus mīlas stāsti kādā dzīvoklī Kino Splendid Palace, Mazā zāle
По вашему запросу ничего не найдено
Загрузка...
Перезагрузить