logo
Select period
Search from map
Menu

Notikums Višī pilsētā / Это случилось в Виши

Sa 06/04/2024 17:00
12.75 - 27.00
Show descriptionHide description
Arturs Millers

Notikums Višī pilsētā

Sociālais detektīvs

Izrāde krievu valodā ar titriem latviešu un angļu valodā.

Artūrs Millers (1915-2005) ir 20.gs. otrās puses amerikāņu autors, izcils dramaturgs un scenāriju autors, neskaitāmu literāro balvu, tostarp Pulicera prēmijas un četru Tony balvu ieguvējs. Dienā, kad viņš aizgāja no dzīves, Brodvejā uz pāris minūtēm, viņu sērās godinot, tika nodzēstas gaismas.

Artūra Millera lugu "Tas notika Viši" laikraksts The New York Times nodēvēja par vienu no mūslaiku nozīmīgākajām lugām, kas "skatītājiem atgriezusi lielo teātri". Šis psiholoģiskais trilleris, sociālais detektīvs, intelektuālā drāma par atbildību, izvēli un cilvēcisko pašcieņu jau vairāk nekā pusgadsimtu nav zaudējusi ne aktualitāti, ne asumu tāpēc, ka vēsturiskie apstākļi šeit kalpo ne vairāk kā dekorācijas, kas var mainīties laika gaitā, iezīmēt laiku un telpu, bet ne notiekošā būtību. Lugas tēma un tie jautājumi, kas tiek uzdoti tās varoņiem, ir būtiski arī šodien.

...Francija, Viši, 1942.gads. Nelielā telpā salasījusies visai jestra kompānija: mākslinieks, elektriķis, komersants, viesmīlis, aktieris, austriešu kņazs... Salasījušies viņi ir ne gluži labprātīgi: visi ir aizturēti uz ielas. Arestēti nē. Vismaz pagaidām ne. Taču viņiem visiem ir kas slēpjams - no citiem, vai no sevis. Dokumentu pārbaude pēkšņi izvēršas par vīrišķības, pašaizliedzības un līdzcietības pārbaudi, cilvēciskuma pārbaudi.

 

Facebook: https://www.facebook.com/chehovateatris/

More information: http://mct.lv

Events

No results have been found for your request.
Loading...
Reload